keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Työ 3: Kampanjajuliste


Edellisen pitkäjännitteisen ja kunnianhimoisen projektin jälkeen seurasi hieman pienempi tehtävä: 1. tehtävän hengessä siirryimme jälleen kuvanmuokkausohjelmien käyttöön mutta tällä kertaa tehtävänä oli suunnitella kampanjajuliste aiheesta "välittäminen". Lukiossamme vietettiin taannoin välittämisen viikkoa mutta itse olin juuri sillä hetkellä lukulomalla, viettämässä tuskaisia hetkiä pitkän matematiikan parissa, joten itseltäni kyseinen viikko jäi kokonaan näkemättä ja kokematta. Suunnittelemamme kampanjajulisteet pääsevät esille lukiomme käytävälle ensi syksyn ajaksi.

Ryhdyin innolla suunnittelemaan kampanjajulistetta, sillä aihe on hyvin tärkeä. Välittäminen on nyky-yhteiskunnan tärkeä voimavara. Tuntuu kuitenkin, että nykyelämän epäinhimillisessä pyörityksessä välittäminen itsestään ja muista unohtuu ns. "tärkeimpien" asioiden viedessä kohtuuttoman suuren osan ihmisten ajasta. Kampanjajuliste olisi myös keino herätellä ihmisiä miettimään, mikä tässä elämässä on todella merkityksellistä.




Kampanjajulisteeseen sai hakea kuvamateriaalia myös netistä. Halusin tuoda julisteeseen jossain muodossa kuvan lapsista, kunnes aikani googletettua huomasin alemman kuvan: se oli paitsi hellyyttävä lasten pullerokätösineen, siihen kiteytyi myös kaikki se sanoma, jonka halusin tuoda esille kampanjajulisteessani. Yhteistyö, välittäminen - vain yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten huomioon ottaminen takaavat parhaimman lopputuloksen, joka hyödyttää kaikkia, koko yhteisöä. 

Yksistään alempi kuva olisi ollut melko orvonnäköinen, joten samalla teemalla jatkaen valitsin ylemmän kuvan. Liitin ne samalle alustalle, muokkasin värejä, kontrastia jne., lisäsin muutamia erikoistehosteita - tarkoituksena oli kuitenkin pitää juliste melko simppelinä ja kohdistaa päähuomio julisteen sanomaan. Idean julisteen napakkaan tekstiin sain länkkärileffoista: välittäminen on todellakin tämänpäivän Wanted.

Omasta mielestäni onnistuin toteuttamaan tehtävänannon hyvin. Sanoma välittyy katsojalle ja toivon mukaan saa hänet myös huomioimaan muut arkielämässään enemmän. Tai herättää edes jotain ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti