keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Palaute kurssista

Jakso tuntui menevän kuin siivillä! Kuviksen 2. kurssi oli sisällöltään hyvin työntäyteinen ja ennen kaikkea haasteellinen, mutta ei kaiken aina tarvitsekaan olla niin helppoa. Täytyy elämässä vähän haasteitakin olla.

Kuten jo aiemmin mainitsin, aivan ensimmäisellä oppitunnilla kurssin sisältöä läpikäydessä kauhistuin, kun sain kuulla, että kurssi on pitkälti rakentamista ja arkkitehtuuriin tutustumista. Itse en ole juuri pahemmin askartelua harrastanut, mutta näin jälkeenpäin kauhisteluni oli täysin turhaa. Omasta mielestäni tuoli- ja rakennuspienoismallit onnistuivat paljon paremmin kuin osasin aluksi odottaa!

Kuviksen 2. kurssi on mukavalla tavalla erilainen kurssi. Se lähestyy kuvista vähän erilaisemmasta näkökulmasta. Opin kurssin aikana paljon uutta arkkitehtuurista ja varsinkin sen seikan, että kuinka paljon eri asioita arkkitehtien on otettava esine-, rakennus- ym. suunnitteluissaan huomioon. Arkkitehtien työ ei olekaan niin yksinkertaista kuin voisi olettaa.

Työt, joissa onnistuin omasta mielestäni parhaiten, olivat vaate- ja rakennussuunnittelu. Tykkään kovasti seurata muotia ja suunnitella itse vaatteita, joten kyseinen työ tuntui siltä "omalta jutulta". Kun tehtävänannoksi annettiin suunnitella pienrakennus, ajattelin siitä tulevan täysi fiasko, mutta se onnistui paljon paremmin kuin kuvittelin.

Työ, jossa onnistuin omasta mielestäni huonoiten, oli graffiti. Liekö sitten ajan vai idean puute, olisin kyllä pystynyt vielä parempaan suoritukseen.

Itselleni jäi oikein hyvä maku suuhun kyseisestä kurssista. Välillä kylläkin iski epätoivo ja kärsivällisyyttä koeteltiin - varsinkin pienoismallien parissa - mutta kunniakkaasti kurssista kuitenkin selviydyttiin. Kurssin sisältöön kuului liian monta eri työtä: viimeisen työn, graffitin, olisi voinut jättää ihan suosiolla pois ajan puutteen vuoksi. Välillä iski ihan hillitön paniikki siitä, ehtiikö työt tekemään aikataulun mukaisesti.

Hyvää joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti