lauantai 23. lokakuuta 2010

Tehtävä 1, osa 2: "Vaatesuunnittelu"

Ensimmäinen työ oli siis valmis - viimeinkin! Tuntui, että leikkaisin ornamenttikuviotani vaahtomuovista vielä seuraavat pari viikkoa!

Seuraava työ oli ensimmäisen työn jatko-osa: pysyimme siis vielä samassa aihealueessa. Tehtävänä oli siis suunnitella  piirtäen sisätila (käyttäen hyödyksi yhden pakopisteen perspektiiviä), johon suunnittelema ornamenttikuvio sopisi. Tila voi olla mikä tahansa huonetila, esim. makuuhuone, vessa, lastenhuone, jne. Ornamenttikuvio voi tulla esille vaikka tyynynpäällisiniä, tapettina tai verhona. Huonetilan viihtyvyyteen oli tärkeää panostaa!    


Pakopisteen harjoittelua


Seuraava työ kauhistutti minua. Suunnittelemaani ornamenttikuviota oli vaikeaa sijoittaa mihinkään huonetilaan, jonne se oikeasti sopisi. Ensimmäisenä syntyi mielikuva teatterin maskeeraus- ja pukuhuoneesta, mutta se olisi ollut aivan liian hankala huonetila piirettäväksi. Onneksi tehtävänannolle seurasi myös jatkoa:  huonetilan sijasta sai suunnitella myös vaatteen, jossa suunnittelema ornamenttikuvio tulisi esille. Meinasin hihkaista ja hypätä kattoon siitä riemusta: vaatteiden, kenkien, kaiken muotiin liittyvän sekä ihmisen piirtäminen tuntuu vain siltä omalta jutulta, jonka osaan. 

Olen aina ollut hirmukiinnostunut muodista ja muutenkin visuaalisesti kaikesta kauniista. Seuraan säännöllisesti muotiblogeja ja lueskelen muotilehtiä. Muoti on suuri intohimo. Vielä jonain päivänä haluan itsekin kirjoittaa blogia, joka liittyy muotiin. 

Päähäni tulvi paljon erilaisia ideoita eri vaateyhdistelmistä. Halusin tehdä simppelin asukokonaisuuden, joka sopisi niin arkikäyttöön kuin iltarientoihinkin pienillä asusteiden vaihdoksilla. Halusin luoda naisellisen asukokonaisuudeksi: päädyin lopulta ihonmyötäiseen pitkään kynähameeseen ja yläosaksi valikoitui musta yksinkertainen toppi. Asusteiksi valikoituivat mustat korkeakorkoiset remmikorkokengät, joissa oli avonainen kärki sekä musta käteen sopiva clutch. Vielä aurinkolasit silmille luomaan eräänlaista glamouria. Musta on ajaton väri - se ei koskaan mene pois muodista - joten halusin kyseistä väriä omaankin asukokonaisuuteeni melko runsain määrin. Halusin kaiken huomion kiinnittyvän printtihameeseen, joten musta toppi ja mustat asusteet olivat siinäkin mielessä nappivalinta. Jos olisin sekoittanut asukokonaisuuteen jotain muutakin printtikuviota tai toista väriä, siitä olisi tullut helposti hyvin mauton, eikä printtihameeni olisi päässyt yhtä hyvin parrasvaloihin.

Visio syntyi hyvin vaivattomasti.

Työn tekniikkana käytettiin vuorostaan akvarellikyniä. Kotoa löytyy kyseisiä kyniä ja etenkin nuorempana ne olivat varsin ahkerassa käytössä. Nykyisin tykkään piirtää enemmän lyijykynillä: jälki on hyvin pehmeää ja muutenkin olen ihastunut kovasti mustavalkoisiin kuviin. Oli kieltämättä aluksi hieman pelottavaa käyttää akvarellikyniä, sillä niiden käytöstä oli vierähtänyt hieman pidempi aika. Mutta kun kynän otti käteensä ja ryhtyi työstämään piirustuksen parissa, heräsi ajatus: "Miksen ole käyttänyt näitä miesmuistiin?" Akvarelliväreillä olen melko kömpelö: niillä en onnistu saamaan niin tarkkaa jälkeä kuin haluaisin. Ehkä sen vuoksi olen vältellyt akvarellikyniä - täysin turhaan!


Nautin niin kovasti tämän työn parissa puuhastelemisesta! Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hyvin olen onnistunut sen toteuttamisessa: jopa yllätin itseni akvarellikynien kanssa. Hameesta tuli melko makea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti