torstai 21. lokakuuta 2010

The start of my journey

Tässä sitä siis ollaan. Aivan ensimmäistä blogipäivitystä kirjoittamassa.
Olisi ehkä luontevinta aloittaa blogini lyhyellä esittäytymisellä:

  • Kuka olen? - Olen Ulla. Tällä hetkellä käyn lukion 2. vuotta ja mikäli hyvin käy, tarkoituksenani olisi saada valkolakki jouluna 2012. Olen koko pienen ikäni asunut Rovaniemellä: ihan mukavankokoinen kaupunki, täältä löytyy kaikki tarvittava - ja etenkin hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet! Kaikinpuolin olen ihan tyytyväinen kotikaupunkiini, vaikka välillä raivostuttaakin Rovaniemen pienet piirit, erittäin huono julkinen liikenne sekä Rovaniemen liian pohjoinen sijainti Suomen kartalla... Ja onhan täällä aivan liian pitkä, pimeä ja kylmä talvi!



  • Mitä lukion jälkeen? - Siinä vasta kysymys, johon itsekin kaipaisin kiperästi vastausta. Psykologia kiinnostaa tällä hetkellä kovasti, joten psykologian opiskelu Tampereella ei olisi ollenkaan huono idea. Lääkistäkin olen pohtinut, mutta onneksi tässä on vielä muutama vuosi aika miettiä, minne suuntaan lukion jälkeen. En halua ottaa siitä vielä tässä vaiheessa stressiä! Luotan siihen, että jokainen löytää varmasti sen oman alansa.



  • Mitä harrastan / miten kulutan vapaa-aikaani? - Oma vapaa-aikani menee pitkälti kouluun ja läksyihin - valitettavasti. Koulutyön ohella käyn ahkerasti ryhmäliikunta- ja tanssitunneilla.Tanssiminen on vain niin lähellä sydäntä. Olen viime aikoina innostunut juoksemisesta aivan uudella tavalla! Kun haluan rentoutua, kuuntelen paljon musiikkia ja lueskelen  muotiblogeja. Muoti on vain niin suuri intohimon kohde! Kavereitakin yritän nähdä koulutyön ja harrastusten ohessa, mutta valitettavasti se jää aivan liian vähälle! Vuorokaudessa kun on vain valitettavat 24 tuntia, niin uni ja sosiaaliset suhteet kärsivät ensimmäisenä. Mutta asiaan on tehtävä muutos! Kunpa jostain löytäisin taikasauvan ja saisin taiottua vuorokauteen enemmän tunteja. En millään kerkeä enkä jaksa revetä joka paikkaan.



  • Miksi perustin kyseisen blogin? - No niin. Viimeinkin pääsin kyseiseen kohtaan. Eli siis: kuviksen 2. kurssin (kuten myös 1. kurssin) sisältöön kuuluu oppimispäiväkirjan kirjoittaminen! Se korvaa koeviikolla suoritettavan kokeen. Mikä on siis oppimiskirjan tavoite? Oppimiskirjan kirjoittaminen tähtää henkilökohtaisen näkemyksen muodostamiseen opiskeltavista asioista. Tärkeintä on pohdiskeleva ja reflektiivinen ote ja omien mielipiteiden ja näkemysten perusteleminen. Oppimispäiväkirjassa tulisi vastata seuraaviin kysymyksiin:
  1. Mitä opin? Poimi oleelliset asiat, kaikkea ei tarvitse kirjoittaa
  2. Mikä jäi epäselväksi? Mitä et vielä oppinut teoria-osuudessa tai töiden tekovaiheessa?
  3. Miten harjoitustyöt lähtivät liikkeelle? Mikä oli alkuperäinen ideasi ja toteutuiko se toivomallasi tavalla valmiissa teoksessa? Mitä ongelmia tekovaiheessa tuli vastaan, onnistuitko selvittämään ne? Oletko tyytyväinen valmiiseen työhön? Jäikö jokin vaivaamaan?
  4. Mitä hyötyä opetettavasta asiasta oli sinulle, mitä tieto sinulle merkitsee?

    Kuvat on itse otettu!
Itse innostuin kovasti oppimispäiväkirjan kirjoittamisesta - sekä etenkin ideasta, että se toteutettaisiin näin blogina. Rakastan kirjoittamista! Siinä ei tarvitse esittää mitään muuta kuin on. Voit 100% olla oma aito itsesi. Olen aiemmin kirjoittanut Livejournaliin, mutta tämä on nyt aivan ensimmäinen kerta, kun kirjoitan Bloggeriin. Menee siis hetki, että opin käyttämään tätä, pahoittelen! En todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti