torstai 7. huhtikuuta 2011

Viikko 12: Ma 21.3, ke 23.3 ja pe 25.3 + viikko 13: ma 28.3 ja ke 30.3

Uusi viikko pyörähti liikkeelle lyijykynäpiirustuksen parissa. Perjantain tunnilla olin saanut luonnosteltua työni jo sellaiseen pisteeseen, että aloin työstämään ensimmäistä kuvaa - rantakivet - tekniikkanani lyijykynät ja grafiittikynät. Halusin työhöni kolme hyvin erilaista kuvaa, jotka kuitenkin sopivat hyvin yhteen toistensa kanssa. Pyrin myös kuvaamaan kaikki kolme kuvaa eri etäisyyksiltä. Rantakivet on kuvattu aivan läheltä ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen: onnistuin saamaan kiviin sitä tiettyä materiaalintuntua ja kuvassa tulee hyvin esille sekä aivan vaaleita että aivan mustia kohtia. Se on ihanan yksinkertainen ja kaikki katse kohdistuu rantakiviin, aivan kuten tarkoituksenani onkin ollut.

Keskiviikon tunnilla aloin työstämään keskimmäistä kuvaa, rantamaisemaa, ja halusin välttämättä työstää sen akvarellikynillä. Tarkoilla yksityiskohdilla ei ollut tässä kuvassa niinkään väliä, vaan tarkoituksenani oli saada hieman utuinen lopputulos. Itseäni arvelutti aluksi, miten onnistun saamaan veden näyttämään vedeltä ja kuinka onnistun piirtämään/maalaamaan vedenpintaan osuvat heijastukset. Lopputuloksesta tuli paljon parempi kuin osasin odottaa ja heijastukset sulautuvat hyvin veteen. Sopivan utuinen.

Perjantaina kerkesin siirtyä  kolmanteen kuvaan. Päätin kokeilla mustetta ja hiusterää opettajan ehdotuksesta ja aluksi kauhistelin, mitä tuleman pitää. Jälki ei siinä vaiheessa miellyttänyt minua yhtään. Valeerauksella sain kuitenkin kuvaani sitä usvaa ja utua, jota olin siihen kaivannut.

Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Onnistuin käyttämään työssäni kolmea hyvin erilaista tekniikkaa, mutta silti luomaan hyvin yhtenäisen kokonaisuuden. Eniten tykkään rantamaisemasta. Akvarellikynät on kenties lempparitekniikka ja keskimmäistä kuvaa oli tosi hauskaa työstää! Värit sulautuvat hyvin toisiinsa ja kuva näyttää melko elävältä.

1 kommentti:

  1. Siis "laveerausta" varmaankin tarkoitit...
    Tästä työstä todella tuli upea ja hienointa on se, että tulit tutummaksi tekniikoiden kanssa, jotka eivät olleet entuudestaan tuttuja, eli uskalsit ottaa riskin. Se kannatti, lopputulos on todella kaunis ja hallitun oloinen sekä myös kiinnostava. Hienoa työtä. Arvosana tästä 10.

    VastaaPoista