torstai 3. maaliskuuta 2011

Viikko 8: ma 21.2, ke 23.3 ja pe 25.2

Viikko starttasi ryhmätyön merkeissä. Olin ollut viime perjantaina melkein koko tunnin poissa wanhojen tanssien vuoksi, joten odotin innolla - ja ehkä pienellä kauhulla - mitä tytöt olivat saaneet aikaan. Tytöt olivat saaneet jo melko paljon aikaiseksi, mitä nyt muutoksia jouduttiin tekemään väriharmonian parissa. Alkuperäinen suunnitelmamme oli, että käyttäisimme maalauksessamme kahta vastaväriparia, punainen - vihreä ja sininen - oranssi, mutta päädyimme lopulta käyttämään vain yhtä vastaväriparia. Maalauksesta olisi muutoin saattanut tulla liian levoton.

Yhdessä välissä tuntui, että maalauksesta tulee täysi katastrofi ja suorastaan kauhistutti, saammeko työtä ikinä valmiiksi. Välillä suorastaan turhautti, kun jouduin ottamaan työstä päävastuun ja neuvomaan kädestä pitäen, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi, mitä väriä käyttää, miten tietty väri saadaan sekoitettua, jne.

Keskiviikko jatkui pitkälti samoissa merkeissä. Maalausta oli yllättävän työlästä tehdä - varsinkin, kun itse joutui  pitkälti vastaamaan koko työstä - ja maalaukseen upposi useampi kerros maalia. Silti maalaus näytti vielä hyvin keskeneräiseltä.

Perjantaina jouduin jatkamaan maalausta aivan yksin ja työn tulos jäikin melko vähäiseksi: pääsin aloittamaan valojen ja varjojen maalaamista. Vasta silloin alkoi tuntua siltä, että maalaus ei ehkä epäonnistuisikaan täysin. Akryylimaalauksessa on se hyvä puoli, että pilalle menneet kohdat sai taitavasti piiloon uuden maalikerroksen alle. Valojen ja varjojen myötä teos alkoi näyttää heti paljon elävämmältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti